Bucurați-vă de o vacanță relaxantă și situații speciale

Alături de datele de vacanta, apar unele îndoieli în privința ei. Mai precis, apar îndoieli în ceea ce privește acei angajați care se află în proces de invaliditate temporară și nu au putut să se bucure de ele, ca și alte colegii.

 

Unii spun că, în timp ce în vacanță, ei au dreptul de a modifica data de folosință. Alții cred că antreprenorul a suferit cu adevărat de timpul când salariatul se află în concediu medical, și că nu este nevoie de a modifica, de mai sus, de data concediului. Având în vedere această imagine, eu nu pot înceta să te întreb, care este realitatea de a petrece o vacanță în vacanță?

 

Răspunsul pare a fi simplu, dacă vom studia cu normele și jurisprudența în această privință.

Pentru a începe cu, avem nevoie de 2 principalele premise:

 

– Fiecare salariat are dreptul periodică concediul de odihnă. Data de plăcere trebuie să fie informată cu cel puțin două luni înainte.

 

– După ce ați fost de acord cu perioada de concediu, nici unul dintre semnatari nu se poate schimba data în mod unilateral. Ar trebui să fie un acord între ambele părți (cu excepția excepții pe care le vom examina mai jos).

 

Prin urmare, având în vedere aceste două puncte, putem ajunge la concluzia finală: atunci când o companie și angajat au fost de acord, pe perioada concediului, el nu poate fi schimbat de faptul că a fost angajat în procesul de incapacitate temporară de muncă, în timp ce în vacanță, pentru că asta ar fi ca schimbarea datei concediului în mod unilateral de către salariat.

 

Vă rugăm să rețineți un aspect important. Pentru a ne putea demonstra în procesul de judecată, ca data de punere în aplicare a fost deja convenit, trebuie să arătăm unele documente, care confirmă acest lucru. Există, de asemenea, posibilitatea de a confirma faptul că data de folosință nu a fost coordonată cu un anumit salariat, dar compania în întregime (inclusiv a tuturor salariaților) se închide în decursul unei perioade de timp de un an(de obicei în luna august).

Deși la această concluzie, a fost aprobat chiar de hotărîrile curții Supreme de justiție, există și excepții, care trebuie să ia în considerare la acordarea sau nu a noastră angajat modificări în datele de:

 

contractul colectiv de munca

 

Contractul colectiv de munca poate reglementa și de a extinde drepturile lucrătorilor la data de vacanta. Unele convenții cred că în cazul în care salariatul se află în concediu medical, acesta are dreptul de a modifica data de vacanta.

 

Maternitatea

 

Curtea supremă de justiție stabilește că o asistentă care lucrează în această situație, poate se bucure de concediu la o altă dată decât a fost inițial de acord, chiar dacă un astfel de pact este colectivă, care afectează întreaga societate. Inclusiv, TC stabilește că o fată poate bucura de concediul de anul viitor (în cazul în care încheierea anului calendaristic) sau de a primi o despăgubire economică.

 

Important: această informație va afecta doar pe cei care lucrează, când situația de la maternitatea apare la început de an. În cazul în care mama se întâmplă sau de a începe în timp ce în vacanță, nu trebuie să fie asociat cu o schimbare de date. Cu toate acestea, înainte de a lua orice decizii pe această temă, citiți Acordul cu privire la aplicarea în compania dumneavoastră, deoarece puteți, de asemenea, de a reglementa aceste circumstanțe.

 

Mai multe

 

Вознагражденные de autorizare și greva. În timp ce angajatul este în concediu poate da oricare dintre aceste circumstanțe. Pur și simplu marcați, că nici unul dintre ei nu vă va permite de a amâna sau de a prelungi perioada de repaus.

De supraveghere

 

Trebuie să aveți în vedere faptul că data predării trebuie să fie convenite între companie și angajat. În cazul în care nu sunteți de acord cu orice fel de înțelegere, salariatul nu poate și nu trebuie să fie liber de a lua o vacanta, deoarece în acest caz el poate fi concediat disciplinar. În caz de dezacord, judecătorii vor stabili preferată de procedura, data de punere în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *